Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен отбеляза 146 години от обесването на Васил Левски

19 февруари 2019 14:57, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 900
---

С церемония по полагане на венци и цветя пред бюст-паметника на Васил Левски днес бяха отбелязани 146 години от неговата гибел.

В словото си кметът Стефан Радев заяви, че Апостолът на свободата се е превърнал не само в символ за българския народ, но вяра и посока към мечтата за силна и свободна България. „Неговите идеи за равноправие на хората, за човешките права и свободи, идеалът му за демократично управление и равенство между народите, както и равенство пред закона, са така актуални не само в днешно време, но и за идните поколения. На тях той посвещава целия си живот и енергия. Личността му остава най-светлата и ярка, заслужила безрезервно възхищението и любовта на българския народ“, заяви пред присъстващите кметът Радев.

По време на ритуала своя поетичен поглед към живота и делото на Апостола представиха учениците от 6 клас на Основно училище „Д-р Иван Селимински“.

Венци и цветя пред паметника на пл. „Васил Левски“ поднесоха кметът Стефан Радев, народните представители Кольо Милев и Таско Ерменков, областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общинския съвет - Сливен Димитър Митев и общински съветници, директорът на ТД „Национална сигурност“ Николай Чиликов, директорът на ОД на МВР – Сливен ст. комисар Димитър Величков и директорът на Регионална служба „Военна полиция“ полк. Деян Цветков, Военно-патриотични съюзи, исторически дружества и граждански сдружения, културни институти, учебни заведения от Сливен, политически партии, организации и граждани.

На ритуала днес присъстваха още зам. кметовете Пепа Чиликова, Стоян Марков и секретаря на Общината Валя Радева.

Венци и цветя бяха поднесени и от името на народния представител Десислава Танева, командира на военно формирование 22220 полк. Любомир Вачев и началника на РУО – Сливен Боян Аксаков.

В края на церемонията ученици от 4-и А клас на ОУ „Д-р Иван Селимински“ с класен ръководител госпожа Луланска, засадиха елха. Коледното дърво е красяло класната им стая по време на празниците. То беше засадено в градинката до паметника на Левски.

19.02.2019 г.

 

 

Снимки

------------------------------------------------