Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Прокурори проверяват за блудство със сираче в Ямбол

22 февруари 2019 10:56, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 година, брой четения: 631
Дете

Съмнения за сексуално блудство със сираче в приемно семейство от Ямбол, установи процедура по разсиновяване в Добрич. Това обясни пред „Монитор“ адвокат Дарена Миткова, която е защитник на 5-годишното дете по делото за разсиновяване.

Осиновителката, която се е грижила 3 месеца за малчугана, желае да се откаже от детето заради „утвърдена хомосексуалност“, както е записано в мотивите й пред съда. „Осиновителката и нейна приятелка свидетелстват, че когато са били на море в Балчик, видели как детето се съблякло голичко и започнало да се търка до крака на един мъж“, разказва адвокат Дарена Миткова. По думите на Миткова, директорът на дома за медико-социални грижи, където то е настанено в момента, също забелязал подобно поведение - детето мастутбирало в леглото. След работа с психолози обаче, психологическото му състояние много се подобрило.

Съдебно-психиатричната експертиза на Районната прокуратура в Добрич установила, че има причинно-следствена връзка между поведението на детето и приемното семейство в Ямбол, където е живяло преди да бъде осиновено. Там то е прекарало година и половина. „В експертизата е записано още, че вследствие на това, което му се е случвало в приемното семейство, след като е било изведено оттам, то е станало агресивно.

Това дете вече е с разбит живот“, казва Миткова. Констатацията е подписана от психолог и психиатър.

На 28 декември миналата година Районната прокуратура в Ямбол също е започнала проверка по случая. Срокът й е удължен с още два месеца, като изтича на 28 февруари, каза пред „Монитор“ Мина Грънчарова, която е районен прокурор на Ямбол. „Надявам се полицията да успее да приключи в този срок и да каже дали има извършено престъпление“, добави още тя.

Междувременно днес по случая се само сезира и Държавна агенция за закрила на детето. След като се запознаят с материалите на прокуратурата, оттам ще инспектират и работата на дирекцията за Социално подпомагане в Ямбол. Въпреки подозренията и становището на съда в Добрич, семейството на бившия военен, където е било настанено детето все още е в списъка за приемна грижа.

До началото на януари тази година в същото семейство е било настанено и 4-годишно момиченце, обяснява Мариана Славова, бивш директор на Дирекция „Социално подпомагане“ в Ямбол. 15 дни след като тя извежда новонастаненото дете от приемното семейство, е освободена от поста с довод за неприемливо поведение. Освен това, при проверка, преди да бъде изведено момиченцето, Славова установява, че то има братче, и че са разделени. В момента двете деца живеят заедно в Център за настаняване от семеен тип в Елхово. До приключване на редакционни брой не успяхме да се свършем с настоящия директор на регионалната дирекция „Социално подпомагане“ Милена Янъкова за коментар по темата.

Източник: Монитор