Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител поздрави участниците в отчетната сесия на БЧК

22 февруари 2019 13:42,
Излъчване: Област Сливен преди 5 години, брой четения: 875
БЧК има свои привърженици и приятели и в сливенските училища.

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски изпрати поздравителен адрес до участниците в Отчетната сесия на Областното събрание на БЧК, която заседава на 22 февруари в аулата на сливенския филиал на МУ-Варна. В поздравителния адрес се изказва благодарност към доброволците на БЧК за активната им дейност в полза на хората, изпаднали в беда, и на нуждаещите се, за проявената от тях хуманност и съпричастност. Благодарност се изказва и към дарителите, които подпомагат червенокръстките акции. „Благотворителните каузи, на които се посвещавате, са пример за прозрачност и отговорност“, подчертава областният управител и отправя пожелание дейността на доброволците и дарителите да бъде вдъхновение за още много последователи.

Поздравителният адрес бе връчен от зам.областния управител Димитринка Петкова, по време на отчетната сесия. Председател на областната организация на БЧК е д-р Иван Федин, директор на секретариата на ОС – д-р Моника Сярова.

В Сливен, през 1878 г., е създадено първото дружество на БЧК на територията на Източна Румелия. Сливенският митрополит Серафим е негов председател. Националната организация е учредена през 1885 г., след Съединението с Княжество България.