Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Рязко влошаване на времето – сняг и падане на температурите

22 февруари 2019 23:16, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 година, брой четения: 564
Сняг

Зимата се завърна. Части от Северна България вече са в капана на бурен вятър и обилен снеговалеж. Снежна виелица се изви привечер в Русе и Плевен. В проходите и по високите части на страната натрупа и се образуваха преспи. През прохода „Троян-Кърнаре” връзката с Южна България е изцяло прекъсната. На места настилката е силно заснежена, а видимостта намалена.

Обилен сняг вали от часова в Троянския Балкан. На места видимостта е силно намалена. Пътят е заснежен, а завоите - остри. Затова и спазването на дистанция е задължително.

Дъждът премина в сняг при 600 метра надморска височина в късния следобед и за кратко пътят побеля. Снегопочистващата фирма е в готовност, но машините чистят само до ски пистите.

Заради снегонавявания, при наличието и на вятър, на места преспите са високи над метър. Седем машини са в готовност да потеглят от сборния пункт на разклона край Ловеч.

Зимата се завърна и на северозапад. На прохода „Петрохан” вече има нова снежна покривка. На 1500 метра надморска височина сняг заваля още в обедните часове. Вятърът е силен, а пътната настилка - заснежена. До момента няма информация за инциденти в района.

Опесъчаване на пътя ще почне с падане на температурите. В готовност са осем машини. Сред тях са и два трактора. Единият може да тегли и камиони въпреки забраната за преминаването им през прохода.

За шофьорите на леки коли предизвикателство са предимно завоите. С понижаване на температурите и увеличаване на снеговалежа са възможни заледявания, предупреждават от АПИ.

Сняг, студ и виелици ни очакват и през двата почивни дни. Синоптиците обявиха жълт код за сняг и вятър в събота. Утре в почти цялата страна температурите ще останат под нулата през целия ден. Много ниски ще бъдат температурите и в неделя. Утрото тогава ще е със стойности под минус 10 градуса на места.

Източник: bTV

Снимки

СнегоринПът, снягВреме