Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Татяна Лолова ще получи награда за цялостно творчество на името на Калоянчев

22 февруари 2019 23:33, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 година, брой четения: 561
Татяна Лолова

Татяна Лолова ще получи наградата за цялостно творчество на името на Георги Калоянчев на церемонията по връчване на театралните награди за хумор и сатира "Златен кукерикон" - на 7 април от 19:30 ч. в Сатиричния театър "Алеко Константинов", съобщават инициаторите.

Извънредната награда за индивидуално театрално постижение е за Ива Тодорова за авторския й моноспектакъл "Приятно ми е, Ива" в Театър 199 "Валентин Стойчев".

За трети път ще бъдат отличени театрални творци, създатели на комедийни спектакли. Това е жест на внимание от трупата на Сатиричния театър към колегите от страната, които развиват комедията и сатирата на театрална сцена. Трупата на Сатирата не подлежи на номинации и награди.

В категорията "Млада надежда" за "Златен кукерикон - 2019" са номинирани Каталин Старейшинска за ролята й на Белинда в "Аз обичам, ти обичаш, тя обича" от Теди Москов и Симон Шварц, вдъхновени от филма на Еторе Скола "Обичахме се толкова много", в Малък градски театър "Зад канала", Стелиан Радев за Алмавива в "Един безумен ден" от Бомарше в Народния театър "Иван Вазов" и Христина Джурова за Айна в "Семеен съвет" от Кристина Клементе в Театър 199.

Ирини Жамбонас, Параскева Джукелова и София Бобчева си оспорват наградата за женска роля съответно за изпълненията си в "Аз обичам, ти обичаш, тя обича", "Един безумен ден" и "Ясна поляна" от Миро Гавран в Театър 199.

Валентин Танев, Малин Кръстев и Тончо Токмакчиев са номинирани за отличието за мъжка роля съответно за "Коя гад изяде кашкавала" на Теди Москов в съавторство със Симон Шварц и актьорите от постановката, вдъхновен от филма на Еторе Скола "Грозни, мръсни, зли", в Русенския театър, "Аз обичам, ти обичаш, тя обича" и "Мрак" от Антон Страшимиров в Бургаския театър.

Номинациите за режисура са за Теди Москов за "Аз обичам, ти обичаш, тя обича", Лилия Абаджиева за "Защото на мама така й харесва" от Жолт Пожгаи в Театър "Възраждане" и Николай Урумов за "Двама съвсем голи мъже" от Себастиен Тиери в Русенския театър.

Постановките на Абаджиева и Урумов са и в надпреварата за най-добър спектакъл заедно с "Камъни в джобовете" от Мари Джоунс под режисурата на Венцислав Асенов, продукция на сдружението "Арт перспектива".

Източник: БТА
Снимка: БГНЕС