Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Камиони се преобръщат по пътищата заради лошото време

23 февруари 2019 18:32, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 година, брой четения: 567
Катастрофа

Силният вятър и обилният снеговалеж, който се изсипа през първия почивен ден на много места на Балканите, причини сериозни проблеми по пътищата.

Най-силно от тежките метеорологични условия бяха засегнати товарните камиони, на които им се налагаше да пътуват през днешния ден.

На пътя Мъглиж-Гурково бурният вятър стана причина товарен камион да се обърне в крайпътна канавка. При инцидента няма пострадали. Заради произшествието движението по пътя беше затруднено за няколко часа, съобщава БГНЕС.

Инцидент имаше и край хасковското село Манастир, където тир с бургаска регистрация се преобърна. Според шофьора причината е заледеният и неопесъчен път. Няма пострадали, нанесени са материални щети на превозното средство.

Проблеми имаше и в съседните страни. В Гърция тир се преобърна на автомагистрала „Егнатия“ в участъка между Ксанти и Комотини. Според информацията на гръцкото онлайн издание „Ксантинюз“ двама българи са извадени от авариралия камион. Шофьорът е откаран в местна болница заради травма на главата.

Силният вятър и снеговалежите създадоха проблеми и в Албания. В резултат на силния вятър три товарни камиона се преобърнаха на различни места в околията Лежа. Повредени са много билбордове, има изкоренени дървета и разрушени покриви на къщи.

На някои места е прекъснато електричеството. Снежната покривка е най-голяма в северната и североизточната част на страната. Тя създава сериозни проблеми за движението по пътя Тирана-Кукъс.

Източник: bTV
Снимки: БГНЕС

Снимки

Катастрофа