Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Защо е важно да приемаме витамин С?

26 февруари 2019 09:00, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 година, брой четения: 541
Плодове

Витамин С е сред основните витамини в нашето тяло. Едни от най-важните функции, които изпълнява са образуването на костите, зъбите, тъканите, както и усвояването на желязо.

Сред симптомите, които показват дефицит на витамин С, е изтъняването на косата.Това се дължи на факта, че той е важна съставка за поддържането на белтъчините.

Липсата на витамина води и до развиването на хронични инфекции. Той е изключително важен за защитните механизми на организма. Колкото по-малко витамин С има в тялото ни, толкова повече се намалява способността за разрушаването на патогените, които причиняват голям брой заболявания.

Витамин С е свързан и с емоционалното здраве. Ако нивата на витаминът в организма ви са ниски, това може да доведе до раздразнение, неспокойствие и психическа нестабилност.

Също така, ако чувствате постоянно умора, тялото ви алармира, че има нужда на витамини, сред които е и витамин C.

Витаминът има важна роля и при заздравяването на раните, тъй като той допринася за правилното снабдяване с кислород и клетъчното здраве. Дефицитът му ще доведе до по-бавното заздравяване на раните.

Постоянното приемане на витаминът подпомага за гладкостта, красотата и здравето на кожата.

Сред основните източници на витаминът са портокалите и лимоните. Други храни, от които можете да си го добавите са ягоди, ананас, киви, чушки, зеле, ананас и брюкселско зеле.

Източник: Дарик
Снимка: pixabay