Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ЗА ТРЕТИ МАРТ

03 март 2019 08:57,
Излъчване: Област Сливен преди 5 години, брой четения: 739
Областният управител Чавдар Божурски

Уважаеми госпожи и господа,

На 3 март 1878 година се възстановява държавната независимост в част от българските земи. За Освобождението плащат с живота си над 200 000 руски войници. Фински, румънски, молдовски и други воини също са дали дан за нас.

Освобождението не е еднократен акт. То е свързано със саможертвата „и себе дори“ на най-свидните ни синове, с борбите за църковна независимост, с Априлското въстание, с опълченците, които превърнаха Шипка в „див, чутовен връх“, в символ на мъжеството на българския войник. Нека изразим признателността си и сведем глави пред саможертвата и подвига на героите!

„...Знаем ли в какво ще ни превърне свободата?“ е известният въпрос на един от апостолите на Априлското въстание. Какъв е днешният ни отговор? Той е в учебниците по история, които разказват на нашите деца за гордото ни минало. Но и в уроците, които се преподават вкъщи, с примера на семейството, на близките. Ето защо нека днес си пожелаем да живеем достойно, с уважение един към друг, обединени в името на общата ни отговорност: бъдещето на България!

Честит празник!

С уважение: Чавдар Божурски

Областен управител на област Сливен