Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител поздрави Сливенския митрополит Иоаникий за 80-годишнината му

03 март 2019 14:26,
Излъчване: Област Сливен преди 5 години, брой четения: 877
Областният управител поздрави Негово Високопреосвещенство

Миряни, представители на държавното и общинското управление, на патриотични организации дойдоха на 3 март в катедралния храм „Свети Димитър“, за да поднесат почитанията си към Негово Весокопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий послучай 80-годишнината му. След празничната литургия, отслужена с негово участие,, областният управител на Сливен Чавдар Божурски поздрави дядо владика с пожелания за здраве и добруване и изрази уважението си за честната му служба в името на доброто и духовните ценности.

Поздравления поднесоха кметът на община Сливен Стефан Радев, зам.областният управител Димитринка Петкова, председателят на общинския съвет Димитър Митев, зам.кметът Пепа Чиликова.

Дядо владика е роден на 2 март 1939 година. Вече 58 години служи на църквата. Аспирант е на Московската духовна академия, по практическо богословие. Специализирал е в Старокатолишкия богословски факултет в Берн, Швейцария. На 23 март 1980 година е избран от клира и миряните в епархията за Сливенски митрополит

Дядо владика е сред най-уважаваните авторитети в Българската православна църква. Напътствията му са били безценен ориентир във важни моменти и за църквата, и за обществения живот, и за всеки човек в нужда. Известен е с дарбата си на писател и задълбочените си интереси по история. Почетен гражданин е на Сливен, Бургас, Ямбол, Несебър и Айтос.

Снимки

Кметът на община Сливен и председателят на общинския съвет също поднесоха почитанията си за празника на дядо владикаМомент от празникаМного миряни дойдоха на 3 март в църквата "Св.Димитър" за празничната литургияМомент от празникаДядо владика