Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Spelling Bee 2019

05 март 2019 10:25, Ивелина Тодорова (ОУ "Панайот Хитов")
Излъчване: ОУ "П. Хитов" (VII) преди 5 години, брой четения: 2138
торта

На 28 февруари в ОУ "Панайот Хитов" се проведе училищният кръг на Деветото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Това е първи етап от надпреварата, който от 22 февруари до 1 март се прави в 297 училища в цялата страна. В него тази година взеха учатие 30 деца от III до VII клас, които се представиха отлично и показаха знания, увереност и самочувствие.

До шампионския кръг стигнаха най-малката и най-големият от участниците- Стефания Андонова от III клас и Кристиян Колев от VII клас. След оспорвана и равностойна надпревара, думата "adjective" се оказа препъни камъкът за Стефи, която остана втора, и Кристиян спечели първо място. На 3то място в тазгодишното състезание се нареди Ана Николова от V клас. Финалистите започват да се подготват за регионалните състезания на 23 март.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват, т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Тази година състезанията се провеждат под наслов "BEE Better Together". Оганизатор е Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС” в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

Снимки

състезателитемалките пчеличкижуретоКристиянучастнициСтефиподаръцикомпетентното журевторо мястопърво място2 мястопобедителис госпожатас директоркатагрупата