Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ръководството на Община Сливен поздрави европейската шампионка по лека атлетика Радослава Мавродиева

06 март 2019 13:56, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 880
---

Ръководството на Община Сливен се срещна днес с европейската шампионка по лека атлетика Радослава Мавродиева и нейната треньорка Валентина Желязкова. Кметът Стефан Радев им връчи букети и 5 000 лева за състезателката по тласкане на гюле.

„На Националния ни празник Радослава ни зарадва с голям подарък за България, за Сливен - с европейската си титла. Затова сме я поканили с личната й треньорка Валентина Желязкова. Искам да им благодаря и на двете и да ги поздравя за успеха“, заяви Стефан Радев.

От своя страна Мавродиева благодари за оказаната чест.

„Малко ми е натоварено това да съм европейска шампионка. Определено е голяма отговорност. Може би не бях готова за това, което последва след европейската титла, огромното внимание. То ми идва малко в повече. Не се смятам за успял човек, а за човек, който си е сбъднал мечтата“, призна европейската шампионка от първенството в Глазгоу.

Треньорката й призна, че преди това състезание са решили да запазят мълчание, за да не се разочароват след него.

„Беше много емоционално състезание. На 19 метра имаше три състезателки. Нивото е много високо. Вдигнахме много летвата. Минахме сред големите. Така че ще ги е страх от нас. Това да биеш германка, която толкова години е на върха, за нас е нещо много голямо. Като знаем, че сме от Сливен – това малко градче ражда шампиони“, каза от своя страна Валентина Желязкова.

Кметът пожела в бъдеще да отбележим и световна титла.

„Най-важното е, че когато човек е упорит, когато следва мечтите си и целите си, може да постига и най-високите върхове. Тази европейска титла го доказва. Много се надявам това да е допълнителен импулс повече деца от Сливен да се занимават със спорт“, изтъкна Стефан Радев.

06.03.2019 г.

Снимки

---------------