Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен подкрепя съвместна инициатива на Строителната гимназия

06 март 2019 15:15, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 861
---

Съвместна инициатива на СПГ по строителство и геодезия „Арх. Г. Козаров“ и Стопански факултет към СУ „Св. Климент Охридски“ ще подкрепи Общината.

Това стана ясно по време на днешния брифинг на общинското ръководство, на който присъства и директорът на гимназията Красимир Георгиев.

По думите му инициативата е свързана с провеждането на Национална пролетна лагер-школа в Сливен, в която ще участват учениците, показали най-добри резултати в областта на информационните технологии през учебната година. Те ще имат възможност да се обучават в две конкретни направления. Едното е използването на облачни технологии за креативен дизайн, а другото е софтуер за бизнес услуги с елементи на изкуствен интелект. Планираната пролетна лагер-школа ще се проведе в периода от 1 до 3 април. В края на обучението участниците в лагер-школата ще положат изпит пред водещата компания за сертификационни изпити „Certiport”.

Красимир Георгиев подчерта, че в България за първи път ще се проведе такова мероприятие, като благодари за съдействието и подкрепата по проекта на Община Сливен.

Учениците, получили най-висок резултат - хиляда точки ще получат квота за участие на Националните финали на „MOC World Championship“ и „Adobe CA World Champonship“, които ще се проведат на 6 май 2019 г. в София. Победителите от финалите ще бъдат номинирани за участие на Световните финали в края на юли в Ню Йорк, САЩ.

06.03.2019 г.