Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Две хубави дами се борят за едно началническо място

13 март 2019 07:13, Александра Иванова (Наблюдател)
Излъчване: Наблюдател.БГ преди 4 месеца, брой четения: 4213
Две хубави дами се борят за едно началническо място

Милена Чолакова и Кристияна Добрева - Станкова са допуснати до конкурсната процедура за длъжността „началник на регионалното управление на образованието“ в Сливен. Това сочи справка в сайта на Министерство на образованието и науката/http://mon.bg/bg/100124/. Двете трябва да се явят първо на изпит чрез тест, а след това и на интервю на 26 март в сградата на институцията в София. Като имаме предвид отговорността на управленската позиция, свързана не само с развитието на училищата, но и на децата в тях, побързахме да направим бегла справка за биографиите на Милена Чолакова и на Кристияна Добрева-Станкова.

 

Милена Чолакова е учителка по география и икономика в Профилираната природо-математическа гимназия “Добри Чинтулов“ и бивш общински съветник от групата на ПП ГЕРБ в Сливен.

 

Справка на „Наблюдател“ сочи, че Кристияна Добрева-Станкова е старши експерт по обществени науки, гражданско образование и религия в Регионалното управление на образованието. От нейния сайт за поезия http://www.krisitiana.com, разбираме, че е родена в Сливен и е завършила СУ "Св. Климент Охридски", специалност "География“.

 

Конкурсът предстои. Засега е категорично сигурно само едно нещо – новият началник на образованието в Сливенска област ще бъде специалист по география.