» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Две хубави дами се борят за едно началническо място

13 March 2019 07:13, Aleksandra Ivanova
Emission of: Nabludatel.BG 3 months ago, number of readings: 4163
Две хубави дами се борят за едно началническо място

Милена Чолакова и Кристияна Добрева - Станкова са допуснати до конкурсната процедура за длъжността „началник на регионалното управление на образованието“ в Сливен. Това сочи справка в сайта на Министерство на образованието и науката/http://mon.bg/bg/100124/. Двете трябва да се явят първо на изпит чрез тест, а след това и на интервю на 26 март в сградата на институцията в София. Като имаме предвид отговорността на управленската позиция, свързана не само с развитието на училищата, но и на децата в тях, побързахме да направим бегла справка за биографиите на Милена Чолакова и на Кристияна Добрева-Станкова.

 

Милена Чолакова е учителка по география и икономика в Профилираната природо-математическа гимназия “Добри Чинтулов“ и бивш общински съветник от групата на ПП ГЕРБ в Сливен.

 

Справка на „Наблюдател“ сочи, че Кристияна Добрева-Станкова е старши експерт по обществени науки, гражданско образование и религия в Регионалното управление на образованието. От нейния сайт за поезия http://www.krisitiana.com, разбираме, че е родена в Сливен и е завършила СУ "Св. Климент Охридски", специалност "География“.

 

Конкурсът предстои. Засега е категорично сигурно само едно нещо – новият началник на образованието в Сливенска област ще бъде специалист по география.