Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ В СЛИВЕН ИЗЛИЗАТ НА ВТОРИ НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ НА 21 МАРТ

13 март 2019 10:15, Александра Иванова (Наблюдател)
Излъчване: Наблюдател.БГ преди 3 месеца, брой четения: 909
....................................

Медицинските специалисти по здравни грижи в Сливен ще се включат във втория националния протест на 21 март.Събитието е част от протестната мрежа на медицинските сестри, която се организира във фейсбук пространството.

 

В 15.00 часа те ще излязат пред сградата на Община Сливен, за да заявят исканията си за достойно заплащане и по-добри условия на труд.

 

Първият протест на сливенските медицински сестри се състоя на 1 март, на който те изложиха своите искания. Напомняме, че в декларация до премиера Бойко Борисов, здравния министър Кирил Ананиев и омбудсмана Мая Манолова специалистите по здравни грижи настояваха за еднакви стартови възнаграждения, в размер на две минимални работни заплати, почасово заплащане на нощния труд, допълнително възнаграждение за работата в спешно или интензивно отделението и добавяне на клас за прослужено време в размер на 1.2 % годишно. Сестрите се обявиха още за отпадане на търговския статут на болниците, за връщането на медицинските стандарти, както и за промяна в категорията труд и възможност за регламентирана сестринска и кинезитерапевтична практика. В декларацията се настояваше също Колективният трудов договор да е задължителен за всички структури в системата, а не да има пожелателен характер.

 

На първия протест,състоял се на 1 март, от думите на кмета на Сливен Стефан Радев стана ясно, че общинското ръководство подкрепя исканията и протестните действия на медицинските сестри.

 

 

"Наблюдател"