Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общинските съветници от ГЕРБ предлагат европейската шампионка Радослава Мавродиева за „Почетен гражданин на Сливен“

13 март 2019 15:33, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 5 години, брой четения: 1329
----

Радослава Мавродиева, европейска шампионка по лека атлетика, в категория „Тласкане на гюле“, е номинирана за удостояване със званието „Почетен гражданин на град Сливен и Общината”. Предложението е на групата общински съветници от ПП ГЕРБ. Номинацията е заради изключителния принос на атлетката, свързан с популяризиране на името на Сливен и общината в областта на спорта. „Убедени сме, че едно такова отличие ще насърчи повече деца от Сливен да се занимават със спорт и ще допринесе за бъдещи успехи на състезателите ни, които ще популяризират името на града и общината по света“, заяви общинският председател на ГЕРБ – Сливен Здравко Костадинов.

Навръх националния празник на Република България, Радослава Мавродиева стана европейска шампионка по лека атлетика. 31-годишната състезателка от Сливен триумфира в тласкането на гюле на първенството в Глазгоу. Тя стигна до златния медал, след като постигна личен рекорд от 19.12 метра.

Радослава Мавродиева е родена на 13 март 1987 година в гр. Сливен. Завършва Спортно училище „Димитър Рохов” в Сливен. През цялата си спортна кариера се състезава единствено за АСК по лека атлетика гр. Сливен, с треньор Валентина Желязкова.