Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Увеличение на заплатите на директорите на общинските детски градини в Сливен

13 март 2019 17:13, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 950
---

Кметът Стефан Радев се срещна с директорите на общинските детски градини. При разговорите бяха обсъдени постъпилите предложения във връзка с утвърждаването на правилата за определяне на основните работни заплати и видовете допълнителни възнаграждения.

Общо от директорите бяха постъпили 10 предложения, касаещи получаване на допълнително трудово възнаграждение за работа с деца със специални образователни потребности, за консултиране на родители, за водене на документация, за провеждане на допълнителни часове по български език и други.

Беше одобрено директорите да получават допълнително възнаграждение за водене на документация, консултиране на родители и за работа с деца със специални образователни потребности в зависимост от броя им. Размерът на основната им работна заплата също ще бъде увеличен, като той зависи от общия брой деца в детската градина. Промените влизат в сила със задна дата, считано от 01.01.2019 г.

Кметът се запозна и с проблемите, които съпътстват работата на директорите. При разговорите беше засегнат въпросът с материалната база. По проект тази година ще бъдат реновирани 4 детски градини в град Сливен, като в три от тях ремонтните дейности вече текат. Очаква се през лятото да постъпят нови предложения от директори за подобряване на условията в детските градини.

13.03.2019 г.

 

Снимки

------