Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливенският художник Борис Дамянов със самостоятелна изложба в галерия „Май“

14 март 2019 20:25, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 2 месеца, брой четения: 250
Откриване на изложбата

Тази вечер в галерия „Май“ бе открита самостоятелна изложба с картини на сливенският художник Борис Дамянов. В нея той ни показва акварели, рисувани през последните месеци.

Борис Дамянов е роден на 31 март 1945 г. в село Горна Бела речка, област Монтана. През 1966 завършва техникум по каменообработване във врачанското село Кунино. През 1970 завършва учителския институт „Св. Св. Кирил и Методий" в Дупница със специалност рисуване и трудово обучение.

От 1975 г. взема активно участие в изложбите на художниците педагози, а от 2000 и в изявите на художниците в Сливен. Негови творби са притежание на частни колекции в България, Австралия, Швейцария, САЩ, Германия, Сърбия, Турция и Виетнам.

Борис Дамянов има много самостоятелни изложби и взема участие в общи изложби и пленери. Носител е на наградата на регионалния инспекторат по образование – Сливен (2001), на награда „Неофит Рилски" на Министерството на образованието и на плакет на община Сливен за принос към културата.

На представянето на експозицията присъстваха много гости, сред които бе и депутатът Кольо Милев.

Текст, снимки и видео клипове: Станимир Петков

Снимки

Картини от изложбатаКартини от изложбатаКартина от изложбата............Кольо МилевПосетителите разглеждат изложбатаАвторът на картините Борис Дамянов благодари за вълнуващия момент и присъствието на гоститеМузикални поздрави