Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Европроектите от област Сливен за подобряване на производствения капацитет са с приоритет

18 март 2019 09:17,
Излъчване: Област Сливен преди 5 години, брой четения: 917
Лого - Областен информационен център

До 21 май 2019 г. се приемат проектни предложения по процедура „Подобряване на производствения капацитет в малките и средни предприятия“, финансирана от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г., съобщиха от Областния информационен център.

Допустими кандидати по операцията са микро, малки и средни предприятия, които имат минимум три приключени финансови години (2015 г., 2016 г. и 2017 г.). Съгласно условията за кандидатстване фирмите следва да развиват своята основна икономическа дейност в една от определените в Националната стратегия за насърчаване на малките и средните предприятия 2014-2020 групи сектори на икономическа дейност съгласно тяхната технологична интензивност.

По настоящата процедура кандидатите сами избират един измежду двата приложими режими на държавна/минимална помощ съобразно спецификата на проекта. В тази връзка дейностите могат да бъда изпълнявани при условията и праговете за регионална инвестиционна помощ съгласно Регламент на Комисията (ЕС) № 651/2014 или при условията за минимална помощ съгласно Регламент (ЕС) № 1407/2013.

В зависимост от вида подпомагане, от категорията на предприятието и района, в който ще се изпълнява проектът, безвъзмездното финансиране варира от 35% до 70%.

Приоритет ще бъде даден на проекти, при които предприятието-кандидат е регистрирано на територията на областите Сливен, Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Плевен, Силистра, Търговище, Разград, Шумен, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Кюстендил и Благоевград и поне 70% от инвестициите ще се реализират на територията на тези области.

Допустими ще бъдат разходите за придобиване на машини, съоръжения, оборудване и специализиран софтуер, необходими за изпълнението на проекта.

Подаването на проектното предложение по настоящата процедура се извършва по електронен път чрез Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020), единствено с използването на квалифициран електронен подпис (КЕП), на следния интернет адрес: https://eumis2020.government.bg.

Подробна информация за условията за кандидатстване може да бъде получена в Областен информационен център всеки работен ден от 8,00 до 17,00 часа.

 

Областният информационен център Сливен е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове, финансирани по ОП „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Файлове