Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Десислава Танева присъства на каракачанския събор

13 септември 2010 12:22,
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 13 години, брой четения: 2599
sabor

Областният председател на Политическа партия ГЕРБ в Сливен и народен представител Десислава Танева присъства на откриването на 19-я Национален събор на каракачаните в България. Проявата уважиха още Сливенският митрополит Иоаникий, областният управител Марин Кавръков и кметът Йордан Лечков. Съборът се проведе на 11 и 12 септември в местността Карандила край Сливен. В събота се проведоха футболен турнир, изложба на каракачански кучета, поздравителен концерт и каракачанско гленди. През двата дни на събитието можеше да се наблюдава изложба на тема „Каракачани - бит и култура" на художника Никола Заров от Казанлък.

Организатор на събора е Федерацията на културно-просветните дружества на каракачаните в България. Тя е създадена през декември 1990 година. Първият събор е проведен през 1991 г. Дружествата в цялата страна са 20, а общо членовете - около 20 000. Съборът се финансира от спонсори и средства, събрани от членски внос.

На 20 март тази година бе избран изцяло нов Управителен съвет на федерацията. Новият председател е икономистът Коста Балездров.

Снимки

sabor1