Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заместник кметът Стоян Марков награди победителите от Национална пролетна лагер-школа

04 април 2019 09:55, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 800
---

На официална церемония вчера зам. кметът по икономическото развитие Стоян Марков награди победителите от Националната пролетна лагер-школа за бизнес приложения с изкуствен интелект и облачни технологии за креативен дизайн.

Тя се проведе от 1 до 3 април в Сливен по инициатива на СПГ по строителство и геодезия „Арх. Г. Козаров“ и Стопански факултет към СУ „Св. Климент Охридски“. В нея се включиха над 80 преподаватели и ученици от цялата страна. Обучението завърши с професионални сертификационни изпити. Победителите от тях са Петър Петров и Валентин Ялъмов от Силистра, Мартин Скачков и Григор Дянков от Стара Загора, Диляна Желязкова, Станислава Петкова и Василена Димитрова от град Елена. Те се класираха и за националните финали на най-голямото в света ученическо състезание по информационни технологии и дигитален креативен дизайн http://www.moschampionship.com/ . Победителите от това състезание ще представят България на световните финали в Ню Йорк през месец юли тази година. Там те ще се борят за златни медали в конкуренцията на техни връстници от над 130 държави по целия свят.

По време на награждаването заместник кметът Марков поздрави всички участници, а на победителите пожела достойно представяне на България в предстоящите състезания.

Инициативата се осъществява с подкрепата на Община Сливен.

04.04.2019 г.

 

Снимки

---------------------------