Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Доброволци към Местната комисия за борба с трафика на хора ще вземат участие в Антитрафик академия

09 април 2019 09:36, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 812
---

Безопасното използване на Интернет, в контекста на риска от попадане в трафик на хора, ще бъде основен акцент на тазгодишната Академия за доброволци, организирана от Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ), съвместно с фондация „Ханс Зайдел“. В Антитрафик академията ще вземат участие 59 деца-доброволци от Местните комисии в градовете Бургас, Благоевград, Варна, Велико Търново, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Сливен и Русе.

Академията ще се проведе в периода 10-12 април 2019 г. в Бургас и ще предостави възможност на младите хора, подпомагащи основно дейностите по превенция на местните комисии, да придобият познания за доброволчеството, трафика на хора и различните му форми, като развият уменията си за работа в екип и обучение на връстници.

Шест доброволци към Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен, ученици от Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов”, Профилирана гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов” и Средно училище „Пейо Крачолов Яворов”, ще вземат участие в Академията за доброволци 2019 г.

Тази година обучителите от Национален център за безопасен интернет ще поставят акцент върху интерактивни методи на обучение за развиване на умения за превенция и реакция при онлайн опасности. Целта е доброволците самостоятелно да умеят да разпознават рисковете в интернет, да овладеят стратегии за справяне с тях, да познават съществуващите възможности за помощ и докладване, както и да предадат знанията си на други млади хора.

09.04.2019 г.