Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заседава Постоянната комисия по заетост

15 април 2019 16:47,
Излъчване: Област Сливен преди 5 години, брой четения: 804
Заседание на Постоянната комисия по заетост

Заседание на Постоянната комисия по заетост се състоя в областната администрация. На него бе предоставена информация за провелото се проучване на Агенцията по заетостта относно потребностите от работна сила, в което са били анкетирани 2 492 работодатели в страната. 81,4 от тях са посочили, че за тях е важно работниците и служителите им да притежават умения за самоконтрол и дисциплина. 46 на сто са заявили, че наетите лица трябва да имат знания и умения за въвеждането на нови технологии. 79,9 процента от анкетираните работодатели са заявили, че срещат затруднения при намиране на работна сила, като търсенето е насочено основно към работническите професии.

На заседанието бе приет състава на комисия, която ще разработи регионална програма за осигуряване на временна заетост. Това ще стане, след като областната и общинските администрации представят конкретни проектни предложения. Финансовият ресурс, определен от държавата за област Сливен, възлиза на 406 041 лева.

Заседанието ръководи зам.областният управител Димитринка Петкова. В него участваха директорът на „Регионална служба по заетостта“-Бургас Пенка Кирилова, ръководители и експерти от Бюрото по труда, Инспекцията по труда, Социално подпомагане, РУО, представители на общините, синдикатите, работодателските организации.

Постоянната комисия по заетост е орган към Областния съвет за развитие.

Снимки

Заседание - 2