Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Актувани са 274 дка имоти на Сливенските минерални бани

17 април 2019 14:40,
Излъчване: Област Сливен преди 5 години, брой четения: 789
Областната администрация в Сливен

Областната администрация състави актове за частна държавна собственост на 36 имота на Сливенските минерални бани с обща площ от 273 642 кв. метра. Задачата бе възложена от областния управител Чавдар Божурски.

18 от 36-те имота са предназначени за тревни площи и озеленяване, а останалите – за курортни дейности, изграждане на хотели, санаториуми, паркинг, магазин и други обекти от обществено значение.

Първият етап на актуването бе извършен от областната администрация през 2010 г. и обхвана 43 имота, за които данните от Подробния устройствен план са били нанесени на кадастралната карта. За останалите 36 терена това стана възможно през последните месеци. С това завърши процесът на актуване на държавните имоти в селищното образувание, което дава възможност за ефективно управление на собствеността с цел инвестиции, изграждане на инфраструктурни обекти и др.

През Сливенските минерални бани минава главният път Сливен - Нова Загора - София. Държавните имоти заемат територията от южната му страна. Имотите, северно от пътя, са частна собственост.