Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Официално беше даден старт на ХVI Национален фестивал „Цветен камертон“

20 април 2019 13:42, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 771
---

И тази година Сливен е домакин на Националния фестивал „Цветен камертон“. Днес в зала „Сливен“ беше даден старт на конкурса, в който се състезават млади таланти от цялата страна.

Заместник-кметът Пепа Чиликова пожела успех на всички участници.

„Скъпи приятели, участници, родители и гости, изключително ми е приятно да ви приветствам с добре дошли в нашия град от мое име и от името на господин Стефан Радев, кмет на Община Сливен. Скъпи деца, сцената на „Цветен камертон“ е била сцена за много таланти. Искам да ви пожелая да се представите отлично, да намерите нови приятели и разбира се – най-вече да се забавлявате. Благодарение на вас, във всички тези празнични дни, нашият град ще бъде още по-пъстър и цветен. Искам да благодаря на журито, че за поредна година прие нашата покана. Пожелавам ви ползотворна работа! Обявявам ХVI Национален фестивал „Цветен камертон“ за открит“, каза в приветствието си заместник-кметът Пепа Чиликова.

Конкурсът е разпределен в четири възрастови групи, като участие са заявили общо 63 деца. Първата е за деца от 5 до 8 години, втората – от 9 до 11, третата – от 12 до 14 и четвъртата възрастова група е от 15 до 17 години. За всички са предвидени награди, като големият победител ще получи и Гран При статуетка „Цветен камертон“.

Композиторите Хайгашод Агасян и Светослав Лобошки и певицата Тони Димитрова са жури в музикалната надпревара.

Заключителната част на конкурса е в неделя, 21 април от 19.30 часа в зала „Сливен“.

Основната цел на фестивала е да стимулира и подкрепя младите изпълнители и да им даде възможност да се изявят в областта на популярната музика. Организатори са Община Сливен и ЦПЛР - Детски комплекс – Сливен.

20.04.2019 г.

 

Снимки

------------