Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Над 130 автомобила от цялата страна участваха в ретро парад в Сливен

20 април 2019 16:30, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 2 месеца, брой четения: 422
Ретро автомобил

Парад на ретро автомобили се състоя днес на площад „Хаджи Димитър“ в Сливен. Проявата се организира от Сдружението за класически автомобили „Туида Класик“ и Община Сливен. В тазгодишното издание на ретро парада в Сливен имаше участници от цяла България, както и от Чехия, Румъния, Сърбия и Гърция.

Начало на парада бе дадено преди обяд с дефиле на автомобилите из централните улици на града. След това ретро колите бяха подредени за изложението на пл. „Хаджи Димитър“. Най-добрите получиха награди в няколко категории. Спортната легенда Йордан Йовчев също отличи няколко от победителите.

От тази година се въвежда и нова награда – „Ос-кар“, която е за най-добър сценичен костюм. Тя беше връчена от заместник-кмета Пепа Чиликова. Беше връчена и традиционната награда „Купата на кмета“.

Кметът на Сливен Стефан Радев поздрави всички участници в ретро парада.

„Общината помага на това мероприятие. То вече е едно от най-атрактивните в нашия календар. Истината обаче е, че то нямаше да се състои без ентусиазма и енергията на Валентин Дойчинов. Радвам се, че всяка година успявате да го надграждате и пожелавам всяка година то да става все по-голямо, докато не се превърне в най-голямото събитие за ретро автомобили в България“, каза кметът по време на награждаването на участниците.

В съпътстващата програма на събитието беше включен и конкурс за рисунка по темата ретро автомобили, с участието на ученици от Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“-Сливен.

За доброто настроение на присъстващите се погрижи българската блус звезда Васко Кръпката. Той, заедно с групата му „Подуене блус бенд“, изнесоха концерт от сцена на камион „ГАЗ“. Самият изпълнител също беше участник в събитието.

Текст и видео клип: Станимир Петков
Снимки: Станимир Петков и община Сливен

Снимки

..................МотоциклетВръчване на наградитеКметът на Сливен Стефан РадевПепа Чиликова