Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стартира дългоочакваният ремонт на спортна зала „Асеновец“

22 април 2019 12:40, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 727
---

Официално днес беше даден старт на дългоочаквания ремонт на спортна зала „Асеновец“ в Сливен, която от построяването през 1971 година не е ремонтирана. Кметът Стефан Радев пожела работата по обекта да протече гладко и по график. Той използва случая, за да благодари още веднъж за финансовата подкрепа от страна на правителството, с чиято помощ залата отново ще отвори врати за децата, граждани и гости на Сливен. „Надявам се в края на годината да се поздравим с една изцяло обновена и мултифункционална зала, в която да се развиват и други видове спорт“, заяви кметът Радев. Той припомни, че се предвижда ремонт и на зала „Младост“, която е част от спортната инфраструктура на града. От началото на мандата ръководството на общината работи в подкрепа на сливенския спорт и ремонтните дейности са част от политиката на кмета Стефан Радев за осигуряване на много добри условия за спортистите и техните треньори.

„Асеновец“ разполага със зали по бокс и волейбол, които ще бъдат изцяло обновени, като в залата по волейбол ще могат де се провеждат състезания по тенис на корт на закрито.

205 календарни дни е предвиденият срок за приключване на ремонтните дейности. Външните стени ще бъдат топлоизолирани, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод. Вътрешната отоплителна система ще бъде подменена. Залата ще разполага и със вградена система за климатизация и вентилация, както и соларна система за битово горещо водоснабдяване. Предвижда се подовата настилка да бъде от винил. Ще бъдат ремонтирани и вътрешните помещения със санитарни възли. Средствата за цялостното обновяване на залата са осигурени от българското правителство.

На събитието днес присъстваха народният представител Десислава Танева и заместник-кметът Пепа Чиликова.

Изпълнители са Консорциум „Строителство Сливен – Спортен комплекс „Асеновец“ - „Комунал Инженеринг“ ЕООД и „БМ – Груп – Инженеринг“ ЕООД.

Строителният надзор е поверен на „Августа Консулт“ ЕООД.

22.04.2019 г.

 

Снимки

------------------