Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Майските дни на културата „Сливенски огньове“ започват на 2 май

22 април 2019 17:00, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 981
---

Тазгодишното издание на Майските дни на културата „Сливенски огньове“ започва на 2 май. Стартът ще бъде даден в залата на Драматичен театър „Стефан Киров“ с балетът „Нестинарка“ по музика на Марин Големинов. Входът е с покани, като стойността на дарението за 1 покана е 3 лева. Средствата ще бъдат преведени по сметката за спасяването на паметника на Шести артилерийски полк. Покани можете да намерите на касата на зала „Сливен“ от утре – 23 април, вторник.

Балетът „Нестинарка“ започва в 18.30 часа. В него участва балетът на Държавна опера – Стара Загора. Спектакълът е поставен от Олеся Пантикина, хореограф в Балет „Арабеск“. Сценографията е на Иван Токаджиев, костюмите на Ана-Мария Токаджиева – по оригиналните идеи на Мария Трендафилова. В главната роля на Демна танцува примабалерината на Държавна опера – Стара Загора Анелия Димитрова.

След балета граждани и гости на града ще станат свидетели на изпълненията на истински нестинари на площад „Хаджи Димитър“.

В 20.30 часа, същата вечер ще започне церемонията по запалване на символния огън, която включва огнено шоу „Дивинитас“ и празнични фойерверки.

22.04.2019 г.