Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев се срещна с председателя на Федерацията по джудо и клубове от Сливен

24 април 2019 11:41, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 730
---

Взаимодействието между местната власт, Българската федерация по джудо и клубовете по джудо в Сливен бяха обсъдени по време на среща между кмета Стефан Радев, председателя на федерацията доц. Румен Стоилов и представители на клубове по джудо в града. Кметът заяви, че предстои ремонт на покрива на зала „Младост“ и се търси вариант за решаване на въпроса с отоплението.

„Радвам се, че кметът приема присърце проблемите на спорта в града и му благодаря за срещата, на която имаме възможност да поставим въпроси, които вълнуват клубовете по джудо“, каза доц. Румен Стоилов.

 

Срещата се проведе по инициатива на кмета Стефан Радев. Поводът е избирането на доц. Румен Стоилов за председател на федерацията в края на 2018 година и за по-тясно взаимодействие между федерацията и клубовете, които имат високи спортни постижения, утвърждават традициите и градят бъдещето на джудото в Сливен.

 

Инициативата е част от политиката на кмета за развитието на спорта в общината и подобряването на условията в спортните бази. Преди дни той постави началото на ремонтните дейности на спортен комплекс „Асеновец“, където не е правен ремонт от построяването му през 1971 г. От началото на мандата е извършена цялостна промяна на отоплението на спортна зала „Васил Левски“ и покритата лекоатлетическа писта. Залата е изцяло газифицирана, изградена е нова вентилация и ново информационно електронно табло. Беше изградена зала по борба с финансовата подкрепа на правителството.

 

През изминалата година са изградени нови спортни площадки. Освен ремонта на зала „Асеновец“, през 2019 година ще се извърши и ремонт на 25-метровия закрит плувен басейн в училище „Елисавета Багряна“ в кв. „Сините камъни“. Той ще бъде пуснат в експлоатация и ще се стопанисва от Общината.

Финансовата издръжка на спортните съоръжения и зали в града е изцяло за сметка на Община Сливен. Над 30 спортни клуба получават финансиране, което е увеличено с 20 процента спрямо предходната година.

Снимки

------