Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Санирането на още един жилищен блок в Сливен стартира днес

24 април 2019 12:00, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 825
---

Санирането на още един жилищен блок в Сливен стартира днес

 

Днес стартира санирането на блок № 1 в кв.„Клуцохор“. По време на срещата си с жителите кметът Стефан Радев пожела на всички добро взаимодействие в строителния процес, търпение и толерантност, за да може след приключването на строителните дейности да се поздравят с изцяло обновена и отговаряща на всички европейски критерии сграда. С обновяването жилищните блокове се осигуряват по-добри условия на живот на гражданите, топлинен комфорт и по-високо качество на жизнената среда в Сливен.

Това е 30-ят поред блок, който ще бъде обновен по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Сливен от общо 51. Предстои да бъде извършена топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод, както и подмяна на вратите на входовете. Дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност, също ще бъде сменена.

Изпълнител на обекта ДЗЗД „Елдет“, а строителният надзор ще извършва „Консорциум Мултиплекс инженеринг – Лайф Енерджи“ ЕООД. Предвижда се той да бъде завършен в рамките на 178 календарни дни.

24.04.2019 г.

Снимки

------------------