Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведе се заседание на Общинския съвет за намаляване риска от бедствия

24 април 2019 17:15, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 769
---

Заседание на Общинския съвет за намаляване риска от бедствия се проведе по-рано днес в сградата на Общината.

Сред точките в дневния ред бяха обсъждане и приемане на Общинската програма за намаляване риска от бедствия, както и разглеждане на списъка на обектите с приоритетни дейности за намаляване риска от бедствия. Списъкът с обекти ще бъде изпратен до Областен управител за включване за финансиране през следващата 2020 г.

На заседанието присъстваха кметът на общината и председател на Съвета за намаляване риска от бедствия Стефан Радев, заместник кметове Пепа Чиликова и Румен Иванов, инж. Снежана Кънева от отдел „Сигурност и управление при кризи“главният архитект Лора Йовчева, представители на РД ПБН – Сливен, инж. Петър Минков, РС ПБЗН – Сливен, д-р инж. Димитър Сяров, РЗИ – Сливен, Диман Тачев, ВиК – Сливен, инж. Георги Султанов, началникът на РУ на МВР – главен инспектор Димитър Кикьов, Електроразпределение ЮГ при ЕВН - Веселин Монев, ОПУ Сливен - Галина Тенева, Центъра за спешна медицинска помощ, д-р Божидарова, общинският съветник Георги Николаев, Общинска охрана и СОТ - Петко Чолаков.

Проектът на Програмата за намаляване риска от бедствия беше публикуван на сайта на Община Сливен за обществено обсъждане в началото на месец февруари. Той е разработван, съгласно Националнта стратегия за намаляване риска от бедствия за периода 2017-2030 г., и определя насоките на общината за адекватно намаляване на риска от съществени и идентифицирани опасности, които биха довели до бедствия.

„Считам, че наш приоритет е превенцията и готовността ни за реакция и противодействие на бедствията, с което ще намалим риска и щетите в такива ситуации“, посочи кметът Стефан Радев.

„Превенцията е най-важна, а политиката на Община Сливен е последователна в тази насока “, допълни инж. Снежана Кънева – Секретар на Съвета. Тя припомни, че Общината си взаимодейства успешно с всички институции, които са свързани с осигуряването на защита и помощ в засегнатите райони от кризисни ситуации.

Предстои програмата да бъде съгласувана с областния управител Чавдар Божурски, след което ще бъде внесена за разглеждане на редовна сесия на Общински съвет – Сливен.

24.04.2019 г.

 

 

 

Снимки

---