Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Представителите на партии и коалиции в Сливен се разбраха за членовете на СИК

25 април 2019 14:52, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 782
---

Представителите на партии и коалиции, представени в Европейския парламент, се разбраха за членовете на СИК в Сливен за предстоящите на 26 май европейски избори и подписаха протокола за комисиите. Очаква се Районната избирателна комисия да назначи членовете на секционните избирателни комисии до 30 април.

 

С решение № 11 на РИК от 15 април 2019 година, са определени общо 181 секционните избирателни комисии на територията на Община Сливен. В 12 от тях членовете ще бъдат 5, в 40 СИК-а ще има по 7 членове, за всички останали секции, ще бъдат назначени 9 членове. С решението на РИК във всяка СИК ще бъдат назначени включително председател, заместник-председател и секретар.

 

Ръководният състав на ГЕРБ и БСП се състои от по 181 души. 76 са на ОП, 71 на ДПС и 34 на „ВОЛЯ“. Решението на РИК гласи още, че в една секционна избирателна комисия не може председател, заместник-председател и секретар да бъдат от една политическа сила.

 

Подвижна избирателна секция ще бъде сформирана, ако до 11 май постъпят не по-малко от 10 заявления за гласуване. В съответствие с чл. 9, ал. 6 и ал. 9 от Изборния кодекс избирателни секции може да се образуват в болнични заведения и местата за задържане.

 

Миналата седмица кметът Стефан Радев и представители на политически партии и коалиции проведоха консултации за съставите на секционните избирателни комисии. Присъстващите бяха от ПП ГЕРБ, Коалиция „БСП за България“, КП „Обединени патриоти“, ПП ДПС, ПП „ВОЛЯ“, КП „България без цензура“ и КП „Реформаторски блок“.

 

В официалния сайт на Община Сливен www.sliven.bg е създадена рубрика „ИЗБОРИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ – 2019 година”, където се помества актуална информация по организационно-техническата подготовка на изборите.

 

25.04.2019 г.