Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Осигурява се временна работа за 105 лица по Регионалната програма за заетост

02 май 2019 14:17,
Излъчване: Област Сливен преди 5 години, брой четения: 827
Областна администрация

105 работни места ще бъдат разкрити по Регионалната програма за заетост в Сливенска област с осигурен финансов ресурс от държавата в размер на 406 041 лева и 7 250 лева – от областната и четирите общински администрации. Целта е да бъде осигурена заетост за безработни лица над 50-годишна възраст, за продължително безработни и за младежи до 29-годишна възраст, които не се обучават и не са заети, за хора с увреждания, безработни с ниска професионална квалификация и ниско образование. Регионалната програма за заетост бе обсъдена и гласувана на последното заседание ан Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие, което бе водено от зам.областния управител Димитринка Петкова.

Работните места ще бъдат разкрити за срок от 6 месеца, считано от началото на юни. 70 от тях ще са на 8-часово работно време. Останалите наети ще са на непълен, 6-часов работен ден.

В община Сливен ще бъдат разкрити 45 работни места. От тях 13 ще са за поддръжка на сгради в малки населени места от общината. Ще бъдат наети и 30 души на длъжност „градинар“, които ще отговарят за поддръжката и почистването на парковете, междублоковите пространства в кварталите на Сливен, Сливенски минерални бани и гробищните паркове в областния град. Двама души ще бъдат наети за хигиенисти в центровете за хора с увреждания. На 17 общи работници ще бъде осигурена заетост от община Нова Загора за поддръжка на обекти, зелени площи и почистване в 13 населени места. В община Твърдица ще бъдат разкрити 18 позиции за сезонни работници в 8 населени места за поддържане на улиците и тротоарите, почистване от наноси на речните корита и др. 22-ма ще са сезонните работници в община Котел, в 9 населени места.