Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ден на младежкото самоуправление в Община Сливен

09 май 2019 11:49, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 5 години, брой четения: 758
---

И тази година Младежки дом-Сливен провежда Ден на младежкото самоуправление. Ученици от сливенски училища поеха управлението на общината за един ден.

Мястото на председателя на Общинския съвет Димитър Митев отново беше поето от Даниела Стоева от ППМГ „Добри Чинтулов“. Самият той й обеща, че на всеки брифинг на ръководството на местния парламент, тя ще бъде канена, за да може да разказва пред медиите за дейностите на Младежки дом-Сливен.

Десетокласничката Маргарита Стоянова от ППМГ „Добри Чинтулов“ седна на кметския стол и беше посрещната от кмета Стефан Радев.

Заместник-кметовете Пепа Чиликова, Румен Иванов и Стоян Марков също имат свои заместници. Тома Стефанов от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ стана зам.-кмет по хуманитарните дейности, Мариян Желязков от ППМГ „Добри Чинтулов“ – зам.-кмет, отговарящ за финансите и Георги Ганчев от ПГХТ „Акад. Неделчо Неделчев“ – зам.-кмет по икономическото развитие. Секретарят Валя Радева отстъпи мястото си на Иван Георгиев от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“.

Денят на самоуправлението позволява на младите хора да покажат своите лидерски качества, организаторски умения, инициативност и самоконтрол. Управляващите им дават възможност да обогатят своя социален опит, да докажат, че са знаещи, можещи, изпълнени с енергия и новаторски дух.

Инициативата е по проект „Младежи за откритост и съпричастност /МОС/“, финансиран по програма „Еразъм“ на ЕС. В нея тази година участват и доброволци от Грузия и Испания.

09.05.2019 г.

 

Снимки

---