Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен става част от първия ултрамаратон с маршрут от Черно до Адриатическо море

09 май 2019 12:29, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 871
---

На 10 май Сливен става част от маршрута на ултрамаратонеца Красимир Георгиев от бягането му по така наречения Коридор № 8, който свързва България, Северна Македония и Албания. Инициативата се провежда под егидата на министър-председателите на трите държави.

 

Този, първи по рода си ултрамаратон, обединява хиляди спортуващи и активни хора от трите държави под мотото #Свързаност. Бягането на Красимир Георгиев стартира на 8 май от Варна, мина през Бургас, от където тази вечер ще пристигне в Сливен. На 10 май, петък, когато отбелязваме 179 години от рождението на Хаджи Димитър, Красимир Георгиев ще тръгне в 9 часа от площад „Хаджи Димитър“ към Стара Загора. Стартът ще даде кметът Стефан Радев. Община Сливен кани всички желаещи да се присъединят към маратонеца и да се включат в бягането.

 

В рамките на 15 дни Красимир Георгиев ще прекоси над 1 200 км от Черно до Адриатическо море и ще премине през 20 града в България, Северна Македония и Албания. Финалът е в Албания на 24 май. Зрителите ще могат да следят в реално време, както бягането му, така и случващото се в отделните градове по маршрута на маратона на www.wnesstv.com и www.corridor8.run.

 

Идеята на Красимир Георгиев за това мащабно спортно събитие идва от желанието му да има повече реална, фактическа свързаност от инфраструктури, през икономики и дори на ниво общуване между хората в региона и по-точно между гражданите на България, Северна Македония и Албания, като същевременно се насърчава развитието на инфраструктурните връзки, спорта, туризма и бизнеса.

 

Етапите от ултрамаратона Коридор №8 са:

 

08 май – Варна – Несебър

09 май – Бургас – Сливен

10 май – Сливен – Стара Загора

11 май – Стара Загора – Пловдив

12 май – Пловдив – Панагюрище

13 май – Панагюрище – София

14 май – София – Кюстендил

15 май – Кюстендил – Крива Паланка

16 май – Крива Паланка – Скопие

17 май – Почивен ден в Скопие.

18 май – Скопие – Тетово

19 май – Тетово – Кичево

20 май – Кичево – Охрид

21 май – Охрид – Елбасан

22 май – Елбасан – Тирана

23 май – Тирана – Дурес

24 май – Дуръс Финал

25 май – церемония по повод завършването на маратона

 

Паневропейският коридор №8 е транспортен коридор, който свързва Адриатическо с Черно море, преминавайки през Тирана, Скопие и София. Завършеността на неговата железопътна и пътна инфраструктура ще подпомогне различни аспекти от икономическия, бизнес, туристически, спортен, социален и културен живот в региона на Югоизточна Европа. Градовете, през които ще премине Красимир Георгиев, ще бъдат включени в книга, която ще бъде връчена на представители на Европейската комисия с цел изграждането на Коридор №8.

 

09.05.2019 г.