Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи на кмета Стефан Радев златен плакет

09 май 2019 20:39, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 719
---

Специално изработен плакет по повод честванията на 140-та годишнина от приемането на Търновската конституция получи кметът Стефан Радев по време на срещата си с председателя на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева.

От своя страна кметът Стефан Радев благодари за вниманието, което Караянчева оказва на Сливен и неговите граждани, но най-вече на най-малките му жители. Председателят на Народното събрание е на посещение в Сливен по повод Националния фестивал на детската книга, който се провежда под неин патронаж.

В рамките на срещата Цвета Караянчева изрази впечатленията си, като посочи, че градът под Сините камъни започва да придобива все по-модерен облик и се превръща в по-добро място за живеене, което е резултат от доброто управление на кмета и екипа му.

Освен плакета, кметът получи и фототипно издание на Търновската конституция, приета от Учредителното събрание на 16 април 1879 г. и Конституция на Българското княжество.

След срещата двамата се включиха в карнавалното шествие на фестивала, а по-късно се присъединиха към официалната церемония в залата на Драматичен театър ,,Стефан Киров”, на която беше връчена Националната награда ,,Константин Константинов”.

09.05.2019 г.

 

Снимки

---------