Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Наши ученици с награда от карнавалното шествие във Фестивала на детската книга

10 май 2019 19:41, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 5 години, брой четения: 1653
Фестивал на детската книга

Ученици от ОУ "Елисавета Багряна" участваха в карнавалното шествие, което се организира традиционно по време на Националния фестивал на детската книга. Те дефилираха по главната улица, облечени като приказни герои.

Най-многобройни бяха първокласниците, които се включиха в проявата с голям ентусиазъм. Двама от тях бяха наградени. Това са Димитър Джуров от 1.б клас и Тони Драгомиров от 1. "в" клас. Награда за своя оригинален костюм получи и Никол Колева от 2. "г" клас.

Дефилето беше водено от мажоретни състави от училища, сред които беше и съставът на ОУ "Елисавета Багряна". В него с карнавални облекла се включиха над 350 ученици от сливенски учебни заведения.

Инициативата беше организирана от Регионална библиотека "Сава Доброплодни", която е организатор на фестивала.

Снимки

Фестивал на детската книгаФестивал на детската книгаФестивал на детската книгаФестивал на детската книгаФестивал на детската книгаФестивал на детската книгаФестивал на детската книгаФестивал на детската книгаФестивал на детската книгаФестивал на детската книгаФестивал на детската книгаФестивал на детската книгаФестивал на детската книгаФестивал на детската книга