Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Първокласниците от сливенските училища положиха клетва

13 май 2019 14:00, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 770
---

Най-малките ученици от училищата в Сливен положиха Клетва на първокласника. Тържествената церемония се състоя на централния площад „Хаджи Димитър“. Близо хиляда деца се врекоха във вярност към знанието, науката, мъдростта и любов към родината. Кметът Стефан Радев поздрави всички ученици и им пожела да са здрави, любознателни и ученолюбиви.

„Скъпи деца, така както с трепет сте прекрачили училищния праг в първия учебен ден, така продължавайте да вървите по пътя на знанието с любознателност и любопитство, с вяра и надежда във вашите учители. Слушайте ги. Те са най-добрите ви приятели по този път. Почитайте родителите си и родината си. Пожелавам ви да растете здрави, силни и свободни. Ние възрастните се гордеем с вас и наша задача е да направим всичко възможно вие да сте щастливи. Вярваме във вас, защото вие сте бъдещето на България. На добър час!“, каза Радев.

Заместник-кметовете Пепа Чиликова и Румен Иванов връчиха на учениците значки – символ на положената клетва. В края на церемонията първокласниците поднесоха цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

13.05.2019 г.

Снимки

------------------