Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Лиляна Павлова откри в Сливен най-голямото перално стопанство в Източна Европа

13 май 2019 17:11, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 4 години, брой четения: 1566
-----

Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Лиляна Павлова откри в Сливен най-голямото перално стопанство в Източна Европа.

„Поздравявам ви, че сте смели, дръзки и инициативни, че толкова години работите упорито, създавате работни места и сте изградили това модерно предприятие. Уверявам ви, че в наше лице като държавници имате подкрепа и можете да разчитате на нас и занапред. Държавата трябва да подкрепя бизнеса, който е на светло, създава работни места и подкрепя гражданите да остават в родното си място. Трябва да създаваме добри условия за бизнеса и с подкрепата на европейското финансиране да имаме възможност да ставаме още по-инициативни“, каза Павлова.

„Горд съм, че участвам в този проект. Ние сме хора, които си повярваха, че могат да направят нещо голямо. Предприятието е най-модерното и най-голямото в Източна Европа“, каза Георги Георгиев – съдружник във фирмата "Кей Енд Ви" ООД, чиято собственост е пералното стопанство.

Фирмата е регистрирана през 2007 година, но работи активно от 2008 година. Започнала е едновременно с две дейности – кетъринг и пералня. Работата е започнала най-напред в болници и предприятия, след това – училища и хотели по морето. От тази година целта е увеличаване на капацитета. Основно работи за Източна България. Новият проект се финансира със собствени средства и кредит на обща стойност около 5 милиона лева.

Предприятието е оборудвано с най-модерната техника, която не е пусната все още в експлоатация, тъй като в момента се извършват тестове на машините. Във фирмата работят около 20 човека, като броят на персонала се очаква да нарасне до 100 души.

Народният представител и областен координатор на ГЕРБ-Сливен Десислава Танева поздрави предприемачите и служителите във фирмата. „Гордост, че именно в Сливен се намира най-голямото и модерно перално предприятие не само в България, но и в Източна Европа. Заслужават поздравления всички, които създават работа и работни места“, каза Десислава Танева.

Снимки

--------------------