Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев поздрави Иринка Гочева за приза й „Българка на годината – 2018“

14 май 2019 14:18, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 820
---

Кметът Стефан Радев поздрави Иринка Гочева за приза на Държавната агенция за българите в чужбина „Българка на годината – 2018“. Гочева, която от години живее в Чикаго, е основател и художествен ръководител на ансамбъл „Хоро“ и детска формация „Хорце“ към българското училище „Джон Атанасов“ в американския град. Преди това, в продължение на 25 години, Иринка Гочева е била танцьорка в Ансамбъла за народни песни и танци-Сливен. Нейни бивши колеги присъстваха на награждаването и предадоха поздравителен адрес и цветя от кмета Стефан Радев. Той отправи своите поздравления за наградата и благодари, че със своята дейност Иринка Гочева прославя България и зад Океана.

„Като кмет на Сливен съм горд, че наш съгражданин се нарежда сред личностите, които работят извън пределите на страната, но продължават да милеят за своята родина и свързват новия си житейски път с българските си корени. Пожелавам на Вас и Вашите близки много здраве, щастие и късмет! Бъдете все така устремена и отдадена на неподражаемия български фолклор, разпространявайте със същата жар и любов народните танци и непреходните традиции на нашия народ!“, написа Стефан Радев.

Гочева е преподавател по народни танци в Сарасота, Флорида, и активен участник в Българо-американския „Център за културно наследство“ в Чикаго. Отличията за българи, живеещи в чужбина, се връчват за десета поредна година.

14.05.2019 г.

 

Снимки

------