Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ученически симулации на Европейски избори #ЕСизбори2019

15 май 2019 15:59, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 седмица, брой четения: 83
Ученически симулации на Европейски избори #ЕСизбори2019

През април и май 2019 г. Европа Директно – Сливен проведе симулация на Европейски избори със средношколци от Сливен, някои от които скоро ще могат да гласуват за първи път. В симулацията се включиха над 350 ученика от четири сливенски училища: Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад.Н.Неделчев”; Професионална гимназия за преподаване на западни езици „Захарий Стоянов”; Професионална природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов” и Професионална гимназия по строителство и геодезия „Арх. Георги Козаров”.

Целта на кампанията е да повиши информираността на сливенските младежи относно предстоящите избори за Европейски парламент, които и да мотивира навършилите 18 години, които ще гласуват за първи път, да упражнят правото си на глас на 26 май 2019 г.

Симулацията започна предварително с уроци и дискусии, посветени на ролята на европейските институции и по-специално на Европейския парламент, начините на взимане на решения и защо е важно гражданите на ЕС да отидат да гласуват. Бяха избрани кандидати за „евродепутати”, които проведоха своите предизборни кампании. По време на дискусиите учениците попълваха анкетата „Този път ще гласувам ЗА”. „Промяна”, „По-чисти и зелени Европа и Сливен”; „Повече заетост”; „Равни права”; „Европейското бъдеще на България” и др. са част от мотивите, написани в анкетата от сливенските средношколци.

Освен кандидати за „евродепутати” учениците излъчиха и избирателни комисии, които организираха и проведоха изборите и преброяването на бюлетините. С участието си в симулацията средношколците видяха как протичат реалните избори и как да бъдат активни граждани, когато станат пълнолетни. Изборите предизвикаха голям интерес у младежите и те показаха висока избирателна активност.

Всички участвали в подготовката и провеждането на изборите получиха награди и благодарствени грамоти от „Европа Директно” – Сливен.

Снимки от симулацията може да видите на Фейсбук страницата на центъра.

https://www.facebook.com/pg/SlivenEuropeDirect/photos/?tab=album&album_id=1210347095808985

 

Този път не е достатъчно да се надяваме на по-добро бъдеще – този път всички ние трябва да поемем отговорност, за да може то да се осъществи. Затова този път ние Ви молим не просто да гласувате, а да ни помогнете да убедим и други да го направят. Защото когато всички гласуваме, всички печелим. Включете се в инициативата, регистрирайте се на сайта #ТозиПътЩеГласувам: https://www.thistimeimvoting.bg/

Снимки

Ученически симулации на Европейски избори #ЕСизбори2019Ученически симулации на Европейски избори #ЕСизбори2019Ученически симулации на Европейски избори #ЕСизбори2019Ученически симулации на Европейски избори #ЕСизбори2019Ученически симулации на Европейски избори #ЕСизбори2019Ученически симулации на Европейски избори #ЕСизбори2019Ученически симулации на Европейски избори #ЕСизбори2019Ученически симулации на Европейски избори #ЕСизбори2019Ученически симулации на Европейски избори #ЕСизбори2019Ученически симулации на Европейски избори #ЕСизбори2019Ученически симулации на Европейски избори #ЕСизбори2019