Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Приключи учебната година по проекта Детско полицейско управление в Нова Загора

16 май 2019 12:58, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 година, брой четения: 410
Приключи учебната година  по проекта Детско полицейско управление в Нова Загора

„Патрулиране с полицейско кучете” е последното занятие на младите доброволци от Детското полицейско управление в град Нова Загора, проведено на 10 май.

От 1 октомври, когато започна обучението по проекта, децата са провели общо 8 занятия по теми, свързани с полицейската работа и противопожарната дейност.

В проекта участват 24 деца от начално училище „Любен Каравелов” в град Нова Загора. Занятията се водят от служители в районното управление и регионалната служа ПБЗН в града. През първия и втория учебен срок доброволците са преминали курс на обучение по „Работа с полицейски кучета”, „Лична полицейска защита”, „Безопасност на движението” и практически занятия по евакуации при пожар и други бедствия.

Координаторът на проекта в Нова Загора старши инспектор Иван Георгиев благодари на доброволците за сериозното отношение, с което са се отнесли към поставените им задачи и на директора на училището г-жа Пенка Калина за съдействието и добрата организация за постигане на основната цел на програмата- ранна превенция на подрастващите в утвърждаването на ценностно отношение към законите в страната и създаване на навици за безопасно поведение.

Проектът Детско полицейско управление се реализира в цялата страна със съдействието на МВР, МОН, Българския туристически съюз, Българския червен кръст и неправителствени организации. Идеята на авторите е децата, забавлявайки се, да опознаят полицейската професия, да получават знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си; да се справяне в трудни ситуации с различни предизвикателства вкъщи, в училище, на улицата, в планината; своите права и отговорности пред обществото; работа в екип, уважение и толерантност към чуждото мнение и различните от тях.

В ОДМВР-Сливен обучение по проекта се преминали 91 деца от четвъртите класове в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

 

Снимки

Приключи учебната година  по проекта Детско полицейско управление в Нова ЗагораПриключи учебната година  по проекта Детско полицейско управление в Нова ЗагораПриключи учебната година  по проекта Детско полицейско управление в Нова ЗагораПриключи учебната година  по проекта Детско полицейско управление в Нова ЗагораПриключи учебната година  по проекта Детско полицейско управление в Нова ЗагораПриключи учебната година  по проекта Детско полицейско управление в Нова Загора