Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Министърът на културата Боил Банов ще бъде на посещение в Сливен и Котел на 23 май

22 май 2019 20:49, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 година, брой четения: 248
Боил Банов

Министърът на културата Боил Банов ще посети Сливен на 23 май, четвъртък. Визитата му започва в 16:30 часа, когато кметът Стефан Радев ще го посрещне в сградата на Общината. В 17:00 часа министърът ще разгледа уникалната археологическа експозиция в Регионалния исторически музей „Д-р Симеон Табаков”. За 17:30 часа в галерия „Узунова къща“ е предвидено откриване на изложба по повод 120 години от рождението на българския художник Марио Жеков. Експозицията включва над 30 произведения от различни творчески периоди на автора.

В 18:00 часа министър Банов ще присъства в зала „Сливен” на официалната церемония по връчване на наградата „Аргира Жечкова” за жена-учител с активна обществена и благотворителна дейност. Тогава ще бъдат връчени и наградите „Неофит Рилски” за дългогодишна, цялостна и високо професионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищно образование.

Преди да пристигне в Сливен министър Банов ще посети Котел, където, заедно с кмета Коста Каранашев ще изиграят партия шах в градинката „Петър Берон”. В програмата е предвидено още посещение на Национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев”, където ще бъде направена първа копка за реконструкция на съществуващи сгради и построяване на нова многофункционална зала към училището. Дейностите са по процедура „Култура и спорт в училище” на ОП „Региони в растеж”. Стойността възлиза на 3 769 481, 09 лв.