Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започва ХХIII Международен фестивал „Приятелство без граници“

29 май 2019 12:00, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 666
---

23-ят Международен фестивал „Приятелство без граници“ ще се проведе от 31 май до 2 юни 2019 г. В Сливен ще пристигнат деца от Германия, Грузия, Румъния, Словакия, Словения, Турция, Украйна и Унгария, които заедно с фолклорните състави от Сливен ще изградят една пъстра и цветна история на приятелството.

Фестивалът започва с дефиле на 31 май от 18.30 ч. по бул. „Цар Освободител“, в което ще вземат участие всички групи. В 19 ч. на пл. ‚Хаджи Димитър“ ще се проведе церемонията по откриването и концерт на участниците.

На 1 юни от 11 ч. на различни сцени в града /пл. „Хаджи Димитър“, пред Военен клуб, пред НТС, в Градската градина, до паметника на Съби Димитров и в кв. „Речица“/ ще се състоят концерти по повод 1 юни – Международен ден на детето.

В 14 ч. в крепостта „Туида“ ще се проведе детски празник „Да играем игрите на баба и дядо“ – дейност по проект на Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ – Сливен „Отпечатване сборник „Сечи, сечи месечинка“ – традиционни залъгалки, броилки, детски игри и играчки от Сливенско“ , реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

В 19 ч. на откритата сцена на пл. „Хаджи Димитър“ ще започне концертът на всички участници във фестивала.

Фестивалът ще завърши с гала-концерт на участниците, който ще се проведе на 2 юни от 18 ч. в залата на Драматичен театър „Стефан Киров“.

29.05.2019 г.