Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Паметта на Ботев и на загиналите за народна свобода бяха почетени с общоградско поклонение

02 юни 2019 14:53, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 4 години, брой четения: 695
---

С общоградско поклонение на пл. „Хаджи Димитър“ беше отбелязан Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

В словото си за великия българин кметът Стефан Радев посочи, че неговото дело и саможертва за народната свободата винаги ще бъдат помнени и предавани на идните поколения, за да не бъдат заличени.

,,Това е сбъднатата мечта на големите Ботев, Левски, Раковски, Хаджи Димитър, Бенковски, Волов и на хилядите знайни и незнайни радетели, посветили живота си днес да се наричаме свободна България, да имаме право и възможност на избор. Трябва да помним, че не сме получили даром тази свобода, трябва да я отстояваме всеки ден, да доказваме с делата си, че сме достойни за нея. Наша е отговорността да пазим незаличима паметта за героите ни и тя да продължава да живее в идните поколения”, заяви пред десетките граждани на площада кметът Радев.

Пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци венци и цветя поднесоха народният представител Мария Белова, председателят на Общинския съвет Димитър Митев и общински съветници, кметът Стефан Радев, началникът на РУО – Сливен Милена Чолакова, директори и представители на различни институции в града, културни институти и учебни заведения, военно-патриотични съюзи, родолюбиви организации и граждански сдружения.

Цветя и венци в знак на почит бяха поднесени от името на земеделския министър Десислава Танева, областния управител Чавдар Божурски, полк. Любомир Вачев и директора на ОД на МВР – Сливен ст. комисар Димитър Величков.

На церемонията присъстваха още заместник-кметът Пепа Чиликова, секретарят на Общината Валя Радева и граждани.

Организатори на проявата са Община Сливен и Център за подготовка на специалисти.

02.06.2019 г.

 

 

Снимки

---------------------------------