» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Навършиха се 143 години от гибелта на Христо Ботев

02 June 2019 19:07,
Emission of: District Sliven 4 years ago, number of readings: 666
Зам.областният управител К.Костов, кметът Ст.Радев, депутатът М.Белова, представители на държавната и местната власт участваха в поклонението

143-годишнината от гибелта на Христо Ботев бе отбелязана в Сливен с общоградско поклонение пред паметника на Хаджи Димитър. В официалната церемония участва зам.областният управител Камен Костов.

„Трябва да помним, че не сме получили даром тази свобода, трябва да я отстояваме всеки ден, да доказваме с делата си, че сме достойни за нея. Наша е отговорността да пазим незаличима паметта за героите ни и тя да продължава да живее в идните поколения“, каза в словото си кметът на община Сливен Стефан Радев. Венци и цветя бяха поднесени от ръководители или техни заместници на общински и държавни структури, културни институти, училища, военно-патриотични съюзи и родолюбиви организации. Организатори на поклонението бяха община Сливен и Центърът за подготовка на специалисти.

Осем училища и седем читалища в Сливенска област носят името на поета, публициста, революционера, националния герой, за когото „само онзи, който е живял, страдал и плакал с народа си, само той може да го разбере и да му помогне“.

Снимка: община Сливен