Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Навършиха се 143 години от гибелта на Христо Ботев

02 юни 2019 19:07,
Излъчване: Област Сливен преди 5 години, брой четения: 698
Зам.областният управител К.Костов, кметът Ст.Радев, депутатът М.Белова, представители на държавната и местната власт участваха в поклонението

143-годишнината от гибелта на Христо Ботев бе отбелязана в Сливен с общоградско поклонение пред паметника на Хаджи Димитър. В официалната церемония участва зам.областният управител Камен Костов.

„Трябва да помним, че не сме получили даром тази свобода, трябва да я отстояваме всеки ден, да доказваме с делата си, че сме достойни за нея. Наша е отговорността да пазим незаличима паметта за героите ни и тя да продължава да живее в идните поколения“, каза в словото си кметът на община Сливен Стефан Радев. Венци и цветя бяха поднесени от ръководители или техни заместници на общински и държавни структури, културни институти, училища, военно-патриотични съюзи и родолюбиви организации. Организатори на поклонението бяха община Сливен и Центърът за подготовка на специалисти.

Осем училища и седем читалища в Сливенска област носят името на поета, публициста, революционера, националния герой, за когото „само онзи, който е живял, страдал и плакал с народа си, само той може да го разбере и да му помогне“.

Снимка: община Сливен