Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Брала мома къпини - тотален хит в японските дискотеки (ВИДЕО)

12 юни 2019 09:02, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 5 месеца, брой четения: 316
Японци изпълняват българската народна песен "Брала мома къпини"

Българска народна песен стана тотален хит в японските дискотеки и клубове. Родното парче “Брала мома къпини” в изпълнение на японската “банда” “Пирамидос бенд” вдига адреналина на иначе сериозните и делови самураи и ги кара да щракат с пръсти и да тропат подобия на български хора по дансингите.

На българското парче в Japan версия се натъкнал българинът Ивайло Петков, който от десетина години живее в Япония, пише "Монитор".

Мъжът бил на дискотека с колеги японци и изпаднал в истински шок, когато изведнъж от тонколоните гръмнали ритмите на една от най-известните български народни песни. Самите японци и хабер си нямали какво е по произход парчето и когато Ивайло попитал диджея, той му отговорил, че сигурно е на испански, тъй като изпълнителите пеели предимно испанска музика. Когато нашенецът му обяснил, че песента е българска, дисководещият поклатил глава: “България, тя в Америка ли е?” Ивайло обяснил на диджея, че България е в Европа, а на следващата вечер отново дошъл в дискотеката с подарък, картичка с изглед от Царевец и сувенир значка с българския трикольор. За благодарност диджеят през цялата вечер на всеки кръгъл час пускал българската песен за своя нов “френд”.

Групата, превърнала “Брала мома къпини” в хит в Страната на изгряващото слънце, се казва “Пира­мидос бенд” и по собственото им определение свири турбо фолк. Клипът на родния хит обаче е заснет в Македония през есента на 2014 г., когато групата била там на турне. Вокалът Родехихи Цучислава завидно добре се справя с трудния български език. А акцентът придава на песента особена екзотика. В клипа се вижда, че Родехихи и колегите му Йоичи Огидо - кларинет, Тору Хаяши - бас китара и Такаяки Курашима - ударни, искрено се забавляват по време на изпълнението.

Източник: bgnow.eu
Снимка: youtube.com