Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Йордан Лечков пред bTV: Не е работа на БФС да създава ново златно поколение

19 юни 2019 16:17, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 5 месеца, брой четения: 187
Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков бе категоричен, че футболната централа не носи отговорност за ниското ниво на футбола в страната

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков заяви в студиото на "Тази сутрин", че не централата, а клубовете имат задължение да създават нови футболни таланти, а от БФС са предоставили най-добрите условия те да участват в националния отбор.

Бронзовият медалист от световното в САЩ '94 също така продължи да защитава тезата си, че футболната централа няма вина за ниското ниво на футбола у нас и черната серия на националния отбор, който вече 15 години не се е класирал на голямо първенство. „Дали сме възможност на треньорите да правят избор, друг е въпросът какво разполагат, сподели Лечков. - Не е наше задължение да създадем ново златно поколение. Националите са подсигурени материално и финансово, аз мога да говоря в тази посока. Всичко друго - успехите, трудът и потта, се кове в клубните отбори. Ако критикуваме, трябва да е конструктивно и да посочваме къде са нещата. Прекалено много искате от нас. Има голям отлив на деца, физкултура не се играе... Старая се да посоча от къде трябва да се почне - от училище, от физическото, после клубовете", заяви Лечков.

Източник: bTV
Снимка: БГНЕС