Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

За трета година предстои младежки лагер „Здравей, Здраве!”

20 юни 2019 15:47, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 632
---

От 24 до 28 юни ще бъде реализиран за трети път лагер „Здравей, Здраве!”, което е част от програма за превенция употребата на наркотици на местно ниво - „Без наркотици – здрави и успешни”. Стремежът е да бъде реализирано образователно пътешествие, където учениците да приложат наученото в училище, но и да открият интересен свят извън класната стая и компютъра. И не на последно място да усвоят здравословно поведение – чрез спорт, игри и истинско общуване.

Тази година дейностите, които сме подготвили за лагерниците, са: ритуали за българското знаме; викторина „Моята България”; образователен урок по фолклор от Ансъмбъл за народни песни и танци - Сливен; обучение в народни танци; текстилно печатане и плъстене; начални умения в грънчарството; изобразително изкуство и арт ателие; представяне на професията на пожарникаря и на лесовъда; конна езда; планинско ориентиране; обучение в първа долекарска помощ; състезания и игри в спортната зона; средновековни игри и стрелба с лък; запознаване с историята на крепост „Туида”; модул „Моето здраве”; работа с превантивни материали; игра „Търсене на съкровището”; демонстрации на различни видове спорт; истории край „лагерния огън”.

На 26 юни ще бъде отбелязан Международният ден за борба с наркоманиите.

Участниците са 750, разделени са на отбори и тази година всеки отбор ще носи име на българска планина, която кратко трябва да представи.

 

Лагерът е една нова и различна възможност за обогатяване на превантивната практика на ОбСНВ и ПИЦ.

 

20.06.2019 г.